Veelgestelde vragen

Hoe kom ik aan een kraampakket?

In veel gevallen wordt uw kraampakket via uw zorgverzekering vergoed en vraagt u het pakket ook via uw verzekeraar aan. Neem contact op met uw verzekeraar om erachter te komen of dit ook voor u geldt. Wordt uw pakket niet door uw verzekering vergoed, dan kunt u hier een kraampakket bestellen. Aanbevolen wordt om het kraampakket in elk geval zes weken voor de uitgerekende bevallingsdatum in huis te hebben.

Waarom heb ik een kraampakket nodig?

Het kraampakket bevat producten die een vrouw nodig heeft rondom de bevalling. Ook als u niet thuis bevalt heeft u een kraampakket nodig. 

Wat zit er allemaal in een kraampakket?

In een kraampakket zitten producten die een vrouw nodig heeft rondom de bevalling. Op deze pagina leest en ziet u meer over de inhoud van het kraampakket.

Wanneer ontvang ik mijn kraampakket?

Indien u het kraampakket via uw zorgverzekeraar vergoed krijgt, ontvangt u het kraampakket ongeveer drie maanden voor de geplande bevallingsdatum. Zo heeft u het pakket ruim op tijd in huis. Wanneer u een pakket besteld in onze webshop, wordt deze (voor 14.00 uur besteld) nog dezelfde dag verzonden.

Wordt mijn kraampakket vergoed door mijn zorgverzekeraar?

In veel gevallen wordt het kraampakket vergoed door uw zorgverzekeraar. Neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar om er achter te komen of dit voor u ook geldt.

Ik beval niet thuis, heb ik dan toch een kraampakket nodig?

Ook dan heeft u een kraampakket nodig. Het kan namelijk voorkomen dat u ongepland toch thuis moet bevallen. Daarnaast bevat het kraampakket producten voor de periode rondom de bevalling, zoals een matrasbeschermer, kraamnachtverband en inlegverband.

Zit alles wat ik nodig heb voor mijn bevalling in het kraampakket?

In principe bevat het pakket alle producten voor een thuisbevalling die de verloskundige nodig heeft. Daarnaast bevat het kraampakket producten voor de periode rondom de bevalling, zoals een matrasbeschermer, kraamnachtverband en inlegverband.

Staat uw vraag er niet bij? Hier vindt u meer informatie over de inhoud over het pakket. Ook kunt u contact opnemen met onze klantenservice.